Agenda

Rondje Loevestein

Zaterdag 27 April 2024, 08:00am - 05:00pm

Op koningsdag, zaterdag 27 april, kunnen we weer de Waal en Maas bevaren, met een pauze bij Slot Loevestein (www.slotloevestein.nl). 

De eerste 18 kilometers gaan over de Waal, stroom mee tot Loevestein.
Omstreeks 14.00 uur zetten we de tocht weer voort over de Afgedamde Maas richting Wilhelminasluis te Andel. Voor de liefhebbers kunnen we nog het historische haventje bij Woudrichem bezoeken. We laten ons schutten door de Wilhelminasluis, en via een kreekje bereiken we het Dijkgraaf H.C. de Jongh-gemaal, Dijkgraaf+H.C.+de+Jongh-gemaal
 wat tevens het eindpunt is. Als het goed is staat daar een auto met trailer klaar om iedereen weer naar het beginpunt te brengen.

De Waal is de drukste scheepvaartroute in ons land. Er wordt enige kennis van de verkeersregels verwacht en ervaring op groot water. De uitrusting is als op groot water, boot met grijplijnen en schotten, spatzeil en zwemvest verplicht.

Let op: het startpunt is anders dan in voorgaande jaren in Zaltbommel

  • Start:            waalstrandje bij bunkerstation Slurink, https://www.slurink.nl/netwerk/zaltbommel/
  • Einde:           gemaal in Jan Stuversdreef te Aalst
  • Afstand:        ongeveer 28 km
  • Verzamelen:  9:30 uur
  • Vertrek:         10:00 uur
  • Tochtleider:   Chris de Ridder, tel 06 51438834
  • Aanmelden:   e-mail sturen

Routebeschrijving:
Via A2: afslag Zaltbommel, rechts aanhouden. Bij het 2e stoplicht rechtsaf richting Zaltbommel. Als je over de A2 vanaf het zuiden komt is het het derde stoplicht.

Daarna rechtdoor blijven rijden. Na nog 3 rotondes gaat de weg iets omhoog.

Op dijkhoogte blijven we rechtdoor rijden en volgen de Molenwal. De Gamersestraat rechtsaf naar de binnenstad is afgesloten vanwege koningsdag. Wij blijven de Waalkade volgen tot het einde bij het tankschip van Slurink. Daar zijn twee parkeerterreinen, de Rotterdamse Bol, dicht bij het water, gratis maar druk bezet. En parkeerterrein Oude Wasserij, veel ruimte maar betaald parkeren, € 0.84 / uur. Vlak bij is een waalstrandje.