Buitengaats

In deze rubriek worden tochten opgenomen die niet door PeddelPraat worden georganiseerd, maar waarbij abonnees van PeddelPraat ook uitgenodigd worden.

De verantwoording van deze tochten ligt geheel bij de uitnodigende organisatoren.

 

Vrijdag 6 en zaterdag 7 September 2024
Een extreme toertocht van 200 kilometer waarbij men binnen 36 uur langs alle elfsteden van Friesland dient te varen met een eenpersoons zeekajak.
De Tocht.
In een eenpersoons zeekajak stappen en vervolgens langs alle 11-steden van Friesland te varen, zonder overnachting, gewoon vrijdag 09:00 uur vertrekken en voor zaterdag 21:00 uur aankomen. Een zeer zware maar ook zeer bijzondere toertocht langs echte Friese plaatsen en over de prachtige wateren (zonder stroming! (meestal)) van Friesland, hetgeen zeker in de donkere uren een extra dimensie geeft aan deze tocht. Voor het twintigste jaar organiseert k.v. ”Onder de Wadden” uit Franeker ook in 2024 weer voor de 17e keer de 11-stedentocht non-stop voor zeekajakkers.


Wij Zoeken Teams En Solovaarders Die Mee Willen Doen!
Een team bestaat uit tenminste 2 ervaren kajakkers en tenminste 1 persoon met volgauto. De kajakkers varen met volwaardige zee kajaks de tocht en mogen elkaar niet uit het oog verliezen. Een team is in principe selfsupporting en verantwoordelijk voor het team. Vaarders die geen team kunnen formeren kunnen zich aanmelden maar teams gaan voor. De eerste 70 kilometers tot Leeuwarden mag men alleen varen en is natuurlijke teamvorming toegestaan. Men mag dus de teamsamenstellingen onderling wisselen en solovaarders kunnen zich aansluiten bij een team mits het team dit accepteert. Na de controlepost Leeuwarden blijven de (nieuwe/gewijzigde) teams bij elkaar en worden kajakkers die alleen varen onherroepelijk uitgesloten van verdere deelname.


De Belangrijkste Regels Zijn Simpel.
1. IEDEREEN IS TENMINSTE 16 JAAR (TOT 18 JAAR MET TOESTEMMING VAN DE OUDERS/WETTELIJKE VERZORGERS) OF OUDER. 
2. VOOR DEZE TOCHT IS ALLEEN EEN 1 PERSOONS KAJAK TOEGESTAAN.
3. IEDEREEN WEET WAAR HIJ/ZIJ AAN BEGINT EN WELKE RISICOS ER ZIJN.
De overige spelregels ontvangt u bij inschrijving. Deze hebben voornamelijk betrekking op de veiligheid.


INFO & INSCHRIJVING
De tocht is gepland op vrijdag 6 september 2024, start 09:00 uur te Franeker, aankomst uiterlijk zaterdag 7 september 2024, 21:00 te Franeker.


Inschrijving is tot 15 juni 2024 mogelijk:
het inschrijfformulier staat op onze website inschrijfformulier-nonstop11steden/  Deze kan ingevuld en ondertekend gemaild worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. t.a.v. Gerard Thijssen
Maximaal 15 teams kajakkers en/of 40 kajakkers. Wie het eerst inschrijft en betaalt mag meevaren. Men dient rekening te houden met minimale deelnemerskosten (€ 25,- per kajakker) voor deze unieke toertocht. Voor het laatste nieuws zie het blog op de site.