Vaarkalender

Open Kanovaren op de Dommel

Meer een activiteit dan een tocht. Wat we precies gaan doen hangt af van de groep zelf. Uitgangspunt is: wil je beter leren varen in je eigen open kano of je hebt het altijd al eens willen proberen, geef je op en kom lekker varen.

Je hebt altijd al eens willen leren hoe in je open kano beter de groep kunt bijhouden? Je wilt weten hoe je met een open kano op licht stromend water een keerwater vaart? Je wilt wel eens solo proberen te varen in een open kano. Je wilt eens proberen hoe het is om een keertje te varen in een één of twéé persoons wildwater open kano? Welke peddel moet ik gebruiken? Kan ik ook achteruit varen? Waardoor vlieg ik uit de bocht op een stromende beek? Hoe steek ik de stroom over en houd ik de controle?Op al deze vragen hoop ik op deze dag een antwoord te kunnen geven of je in contact te brengen met mensen die je verder kunnen helpen.
We gaan we je helpen om al varend beter te worden. Dus kom met je open kano naar de Dommel voor een gezellige dag varen en veel leren over open kanovaren.
We hebben deze dag de mogelijkheid om te varen op de slalombaan Eddy Rode in Sint-Oedenrode, op deze baan is het dragen van een zwemvest en helm verplicht, neem deze mee. Heb je geen helm of zwemvest geef dit even door dan gaan wij dit voor je regelen.

Datum:  10 juli 2022
Voor wie: Iedereen die wil varen in een Open Kano,Canadese Kano.
Tijd: Om 10:00 uur in Sint-Oedenrode
Locatie: Dommelpark,camperplaats de Neul
Einde: Rond 16:00 komen we weer van het water. 
Opgeven: Is verplicht en kan via email:

Wij bieden ook de mogelijkheid om de door ons meegebrachte open kano’s uit te proberen.
Heb je nog vragen neem dan even contact op.


Carool Borneman