Vaarkalender

Lauwersoog - Noordpolderzijl v.v.


Voor beginnende zeevaarders en gevorderden


Bij goed weer varen we zaterdag vroeg van Lauwersoog naar Simonszand waar we overtijen. Na de kentering gaan we verder naar Noordpolderzijl (Afstand eerste dag minimaal 24 mijl. Deze tocht is opgedragen aan Elko Knobbe die de tocht lang geleden leidde. Bedankt Elko!) Bij minder weer varen we rechtstreeks van Lauwersoog naar Noordpolderzijl.
 In Noordpolderzijl kamperen we. Zondag vertrekken we zo vroeg dat we op tijd over het wantij (Lutjewad 34) komen. Vroeg in de middag arriveren we in Lauwersoog.

Verzameltijd en plaats: Vrijdagavond op camping Lauwerszee in Vierhuizen of  (zaterdag 12:30) bij het havenkantoor van de visserijhaven van Lauwersoog. Afslag visserijhaven nemen en dan gelijk naar links afslaan. Aan het eind is het havenkantoor.

Datum: 29 en 30 augustus 2020
Tochtleiding: Aart van der Pol en Fred van Keulen.
Opgave: Op maandag 24 augustus tussen 19:00 en 20:00 bij Aart van der Pol 050-5420308
Uitrusting:  Standaard uitrusting, kampeeruitrusting (met eigen avondeten voor de zaterdag, maar als we vroeg vertrekken  kan eten ook in restaurant ’t Zielhoes, kleine kaart en toch aanbevolen). Een kanokarretje of grote zakken om de spullen over de dijk bij Noordpolderzijl te transporteren.
Doorgang:

De tocht gaat niet door bij een waarschuwing van 5Bft

En als maatregelen van de overheid i.v.m. de coronapandemie dit niet toelaten gaat de tocht ook niet door

Zie http://www.knmi.nl/waarschuwingen_en_verwachtingen/maritiem/marifoon.html