Buitengaats

In deze rubriek worden tochten opgenomen die niet door PeddelPraat worden georganiseerd, maar waarbij abonnees van PeddelPraat ook uitgenodigd worden.

De verantwoording van deze tochten ligt geheel bij de uitnodigende organisatoren.

 

Ervaar de dynamiek van varen in de tidalrace van Raz de Sein. Voel de energie van de branding als je van een golf af surft op het strand van Baie des Trespasses.Het perfecte moment afwachten om tussen de rotsen door te varen.De Atlantische Oceaan daagt je uit!
Na de inspanning natuurlijk pauze op een van de vele beschutte plekjes en strandjes.
Bretagne is met haar prachtige rotskust een uitdagend vaargebied voor zeekajakvaarders. We nemen je mee naar het gebied rondom la Pointe du Raz. Dit is de meest westelijk kaap in het departement Finistère. Door onze jarenlange ervaring met groepen in dit gebied kennen wij de mooiste plekjes. Spelenderwijs en in kleine groepjes ervaar je het varen bij rotskusten en op de Atlantische oceaan. 

Wanneer
1e week van zondag 11 juni tot en met vrijdag 16 juni 2023
2e week van zondag 18 juni tot en met vrijdag 23 juni 2023

Wat, Waar& Hoe
We verblijven op camping La Baie in het dorpje Lescleden, nabij Audierne in het departement Finistère. Vanaf ons basiskamp maken we dagtochten. Dit geeft ons de mogelijkheid om elke dag de mooiste tocht uit te kiezen die het weer en/of het getij mogelijk maakt. Op het programma staan de beroemde Raz de Sein tidal race en de oversteek naar het eiland Ile de Sein. Aankomst is in de loop van zaterdag, de eerste vaardag is zondag. Vrijdag avond sluiten we de week af met een gezamenlijk diner.
Vereist Niveau
Deze kanoweek staat open voor gevorderde (G) zeekanovaarders die graag de Bretonse kust willen leren kennen, maar die in rotsige kustgebieden nog niet veel ervaring hebben opgedaan. Het bezit van het diploma ‘Zeevaardigheid’ is een pré en je vindt het varen in golven en branding leuk. Van de deelnemers wordt een goede vaarconditie verwacht om de dagelijkse afstanden (ongeveer 20 km) af te kunnen leggen.

Organisatie
De tochtleiding is in handen van Walter Noort en Arnold Kuiter. Beiden zijn Watersportverbond gekwalificeerde instructeurs. Zij zijn vaak in Bretagne geweest en zijn zeer bekend met het vaargebied.

Kosten
De kosten bedragen 425 euro per persoon. Dit is inclusief organisatie en verblijf (eigen tent). De reiskosten en maaltijden zijn voor rekening van de deelnemer. Het minimaal aantal deelnemers is 4; het maximaal aantal deelnemers is 8. Uiteraard houden we de lokaal geldende Covid-19 maatregelen in acht. In het geval deze week geen doorgang kan vinden, volgt restitutie.

Nieuwsgierig geworden? Stuur voor meer informatie en een inschrijfformulier een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel met Walter op 0648402697. 


Team Breizh,
Arnold en Walter